Blogger Layouts

Wednesday, February 23, 2011

~~AkU tAk BiAsA~~

"aku tak biasa..bila tiada kau disisiku..
aku tak biasa bila ku tak mendengar suaramu..
aku tak biasa..bila tak memeluk dirimu..
aku tak biasa bilaku tidur tanpa belaianmu..
aku tak biasa..aku tak biasaa.."

dua orang penting dlm hidupku

"Mak dan Abah"

Inilah die kedua ibu bapaku yang telah membesarkan aku..byk jasa mereka pada aku..tk terbalas rasenyer..

aku doakan semoga mereka akan panjang umur, murah rezeki, diberkati hidup olehNya dan akan sihat sejahtera
"Kepada dunia Engkau Hanya seorang insan..tetapi kepada seorang insan..Engkaulah dunianya..iaitu Ibu Bapaku"

no title..

rifqy with his mama..
tengah buring sebenarnyer...tp tkde idea nak tulis ape..sebab terlalu byk nau dlm kepala otak nie yg nak diluahkan..huuh..

sebenarnyer teringin nak gie bercuti..jalan2..nak gie langkawi ke, bandung ke, pulau2 ke..berkelah ke... huhuh..lani air asia tgh sale gile2...godek2 la jugak..ke bandung thn depan..aku,MEH ngan rifqy tambang pegi balik baru RM225...tp MEH ckp..tunggu la dlu...tk pyhla nak jalan2 dlu...huhuh..

p/s:- esok dh start cuti..sampai isnin..bye-bye putrajaya..i'm coming bangi..

Monday, February 21, 2011

``Welcome New Baby``

Tahniah buat cousinku..
Nurul Fasihah dan Faruqi sempena org baru dlm hidup mereka..

Baby nie nama die Nuha Irdina..

 Dilahirkan di Hospital Putrajaya secara ceaser..
huhuh..samerlah ngan i noo...

Dilahirkan pada 9 Februari 2011 pada jam 8.30 pagi..

 Pangkat Baby Nuha ngan Rifqy adalah 2 pupu...
hahahha..lepas nie kupu-kupu plak..

Semoga baby Nuha akan menjadi anak yg solehah, beriman,
cerdik pandai dan byk ckp mcm ibu die..
huhuh..ibu die kalo bercakap susah nak berenti wooo...
Nanti maklong datang tgk Baby Nuha k..

Saturday, February 19, 2011

Rifqy di Butik Hatta Dolmat Couture

Pada 15 feb ritu..kan cuti maulidur rasul..Aku,MEH dan Rifqy telah pergi ke Butik Hatta Dolmat Couture sebab nak tempah baju melayu untuk Rifqy dan ayhnyer sempena Majlis Cukur Jambul & Aqiqah Rifqy serta Majlis Perkahwinan Adikku Haikal..Nape pilih Hatta Dolmat??? huhuhuh..sebab my hubby nyer nama Rostam Dolmat..so..better gie suh adiknyer @ Pakdak Rifqy sendiri yang buatkan baju tu ye tak?? huhuh..Sape Hatta Dolmat??? huhuh..lihatlah di sini..http://hdbyhattadolmat.blogspot.com/

Baju dh siap..tp tk gie amik lagi...erm..cmne lah rupanyer bile Rifqy pakai baju melayu kan??? mesti comelll..

Wednesday, February 2, 2011

^^Tafsir Mimpi^^

entah ngape..semalam aku bermimpi..yang menyedihkan..member baik aku meninggal dunia...huhuhu..sedihnyer..meninggalkan 2 org anak yg masih kecil..aku terkejut..dlm mimpi tu..mase aku tgk jenazah terbaring..dlm hati aku terdetik..dia akan ditempatkan di kalangan org-org beriman..
sebab ape aku ckp cmtu..sebab dia merupakan seorg sahabat,anak,isteri yg baik..aku dpt lihat kebaikannya sepanjang kami berkawan..tk mcm aku yg degil nie...hahah..tp yg kelakarnya..sdg elok jenazah tu terbaring..tiba2 die bangun..terpinga-pinga...hahahha..lawakkan mimpi aku..??

erm..sebelum2 nie pun aku pernah bermimpi..mak aku meninggal dunia..( tk dpt bayangkan kalo betul2 terjadi)..tp kata org..kalo kita bermimpi org meninggal dunia..org tu akan panjang umur.betul ke?? heharap cmtulah..aku doakan semoga org2 yg aku syg akan panjang umur dan sihat sentiasa..amin..tp yg beshnyer..mimpi nie pun same ngan yg td..tetibe je mak aku bangun..hahahah..cm bru bangun tido..yg kami2 nie igt die dh meninggal dunia...hahahah..apelah makna mimpi tu kan..??? harap2 ianya hanya mainan tido jerk..wallahualam..

ckp pasal mimpi..sepanjang aku mengandung kan rifqy dlu..aku tk pernah tau jantina anak aku..pergi scan tk pernah nampak..ade org ckp lelaki..ade org ckp perempuan...hahahah..aku tak pernah tau jantina anak aku sehingga lah dia lahir ke dunia...huhuhu..tp yg beshnyer..aku bermimpi 3 kali yg baby aku nie lelaki mase aku mengandung tu..3 kali beb..huhuh..sekali tu betul2 baby boy..alhamdulillah..aku tk kisah pun baby boy ke girl..yg penting die sihat..tp yg nie jadi kenyataan plak mimpi tu..

erm..aperlah makna mimpi2 aku tu kan..harap yg bebaik jela yg akan berlaku..

Tuesday, February 1, 2011

~~Cuti Hari Wilayah~~

besh wooo...
cuti rini..wilayah kan cuti..so putrajaya pun cutila..
semalam pkul 12 mlm bru sampai umh mak kt bangi..
saje bercuti di kg bangi...bukan jauh pun..sekangkang kera je..hahahahah
saje cuti kt umh mak..sebab khamis nie nak balik melaka dh..
bercuti di kg melaka plak...erm..lama gk tk balik sane..

cuaca rini mendung jerk..tido pun besh nie...hahahah..
igt jap gie nak gie shah alam..nak hantar baju kt my adik ipau nyer butik..
nak wat baju melayu MEH ngan Rifqy..
sempena majlis kawen adikku ujung bulan nie..
my mom sponsor baju sorg satu utk majlis tu...
heeheh..a big thanks to my lovely mom..
muahhh..muah...

erm..tk tau nak citer ape lg..
nti kite update lagi k...
daaa...

~IsNin YanG sUnYi~

erm..
kat opis sekarang sunyi giler...
org tinggal beberapa kerat jerk..
maklumlah..amik cuti 2 hari..dpt cuti 9 hari..
hahahha...sape tknak..??
aku kalo kg jauh2 pun aku nak cuti lama..
tp oleh kerana aku pun menumpang kg org..(my hubby)
dekat plak tu..so kite ikut jela..MEH kata balik raya cina nti..
org cina yg raya..org melayu yg cuti lebih..
amoi kt opis aku yg nak raya nie pun kije hari ni tau...hahaha..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...