Blogger Layouts

Tuesday, September 11, 2012

gUdLucK to All UPSR Candidates!!!

Harini bersamaan hari Selasa bertarikh 11 September 2012 bermulalah perjuangan untuk pelajar2 tahun 6. Semoga berjaya pada semua pelajar2 yang mengambil UPSR rini...

teringat time aku dlu2..time sekolah rendah..darjah 6 dok kt kelas first...org kata dok kelas pandaila...tp aku sorg jerk yg asyik tkde dlm kelas...sebabnyer..aku nie aktif sukan..wakil sekolah bola tampar, wakil kl bola tampar, wakil sekolah hokila, wakil sekolah badminton...sume aku main..so asyik aku jerk tkde dlm kelas...padahal nak UPSR nie..sampai cikgu kelas aku sound aku.."SAYA TKNAK KAMU MAIN WAKIL SEKOLAH APE2 DH LEPAS NIE..!! KAMU NAK PERIKSA..!! mak aku pun bising gk..ptg2 je latihan itu ini..tkde kt umh..malam dh tido awal..pasai penatkan...bukannyer baca buku...huhuhu..time tu muke aku pun hitam tk hingat...!!! pasal latihan sukan tgh panas...hahahhaha..

tapi...bile dpt result UPSR...aku berjaya jugak dpt 4A..(time tu 4 subjek jerk)...alhamdulillah...dan oleh kerana aku dpt straight A's..dan aktif sukan plak tu..aku dianugerahkan TOKOH PELAJAR SEKOLAH SKWJ utk tahun tu...huhuhu..kenangan manis dlm hidup aku..

p/s:- tp sedih tk dpt masuk sekolah berasrama penuh di mana2..sebab aku sekolah kt bandar..so diutamakan pelajar2 yg berjaya di kawasan kampung masuk asrama penuh...so aku pun bersekolah di sekolah harian biasa jerk...hukhuk...

Monday, September 10, 2012

WeLcOmE My nEW bABY BOy..

Uishhh....lama giler aku tk hupdate blog...nape ek??? malas kowt nak memikirkan ayat/karangan utk bercerita dm blog nie...hahhahah..sedangkan byk benda aku nak citer...hhahhaha..ikut suke akuler bebile tahun nak hupdate kannn..??? huhuhu...






INTRODUCING MY NEW LITTLE BABY BOY...

NAMA :- MUHAMMAD RAYYAN RIZQY
DOB :- 14 APRIL 2012

Rayyan dilahirkan secara ceaser pada hari Sabtu 14 April 2012...ini ceaser yg kedua yer...kenapa ceaser?? heheh..itu semua ketentuan Tuhan..aku dh cuba nak normal...tp dh rezeki aku ditetapkan mcmtu...rezeki org lain2 kan...aku redha...dan alhamdulillah...aku dan baby selamat dan sihat...cuma die kene tahan cm abang die sebab suspek G6PD Intermediate...7 hari aku kt sepital...huhuhu..

dengan hadirnya 2 putera permata hati ni..aku rase lambat lagilah aku nak menambah umat Nabi Muhammad lagi...biarlah 4 ke 5 tahun dulu...aku nak rehat dlu...(rehat mane nyer nak layan 2 putera + 1 bapak putera) hahahha...nak bg dorg kasih syg cukup2...skrg nie kualiti yg penting..bukan kuantiti...tp kalo korg bole beranak ramai pun alhamdulillah...tp aku mmg tk dptlh nak beranak ramai2...hahhaha..itu je rezeki yg ade wat mase nie...


Saturday, August 4, 2012

Happy Bestday Muhammad Rifqy Iskandar...yg ke 2 tahun..

kek from Maklang Shidah..sgtt sedaaappp...

menu pada hari kejadian...Nasi beriani, kari kambing, sate, ayam KFC n Kek..

hadiah from pakdak Hatta Dolmat

baju utk potong kek sponsored by Pakdak Hatta Dolmat

Rifqy potong kek..




sepupu2 dan jiran2...









p/s:- semoga anak mama menjadi anak yg soleh n berjaya dunia akhirat...terima kasih pada yg menjayakan majlis di Semenyih..kredit to mak n ayah mentua, Shidah Dolmat, Husna Dolmat, Hatta Dolmat, Kak Liza, Rosman Dolmat, Sopi Dolmat...dan semua keluarga En Dolmat...muuuaahhh...

Thursday, March 29, 2012

kami dan retis (cerita dh lapuk)..

alkisah....cerita nie dh lama dh...dh berlapuk pung..raya tahun lepas kowt..tp nak post gk...hahhaha...kisahnyer kami beraya di kg en hubby...di Kuala Sg Baru Melaka..aderlah seorg retis terkenal nie..terkenal ke??? uhuhuhuh..si Alyah..alaaa..yg fofuler ngan lagu "kisah hati" tu..die dtg beraya kt kg hubby aku...ekceli die kawan ngan adik ipar aku..dak hatta...die dtg ngan PA die..mak mentua aku lintang pukang kt dapur..menyiapkan dinner tuk retis berkenaan...retis tu teringin nak makan asam pedas kekdahnyer...so watlah lauk asam pedas..makan ngan nasi...aderlah lauk2 sampingan..aku dh lupe lauk ape lagi....tp yg pasti adik iparku siap beli sate lagi...hahhaha...

tu dia rifqy ngan alyah..

kami pun nak posing ngan retis gk...huhuuh..time nie aku tgh ngandung 2 bulan..
nie lah adik ipau aku, yg kawan ngan si alyah nie...hatta dolmat..
adik ipau aku nie..kalo org tau ttg dunia fesyen2 nie..kenallah die kowt..glamerlah jugak..cam retis..retis kerrr..??? huhuuhh..perasan retis kowt...kalo jalan2 ngan die ngan adik2 ipau yg lain...mesti akan terdengar suara2 berbisik.."tu bukan hatta dolmat ke.???" huhuuhuh..kire org kenal gk laaa....tu sebab kalo jalan ngan die..mesti kami akan sound die..."uits retis..jaga perangai !!...hahahha..."

lelaki tu yg dtg ngan alyah..PA die kowt...

pernah ritu kami ngan family hubby jalan2 kt bukit merah lake town resort...aku jalan ngan hubby aku..dk hatta jalan kt depan kami..jauh la jugak..ade satu couple jalan berselisih ngan hatta...terdgr awek die ckp kt pakwe die.."eh..!! tu bukan hatta dolmat ker..???" pastu pakwe die plak tanye.."hatta dolmat tu sape..???" hahahha..aku ngan hubby dgr nak tergelak pun ade...pastu dgr awek die cerita.."alaaa..pereke fesyen..bla..bla..bla.." huhuhu..org lelaki mane tau pasal dunia fesyen2 nie yer dk...??? org pompuan jerk yg excited...huhuuh...baju cntek2...labuci2...ropol2...huhuhu...

p/s:- verangan..anniversary yg ke 5 ke 10 ke..kalo panjang umur..aku ngan hubby nak pakai baju penganten hatta dolmat..tangkap2 gambau..hahhahaa..tp kene tunggu kurus dlu...

Monday, March 19, 2012

kenapa aku rase aku akan dpt baby boy...???

hahahha...aku nie kan tgh tggu hari je nie...tggu hri nak bersalin...huuhuh..takut seh...bdoa semoga booleh bersalin normal..walaupun hati mcm 50-50 jerk...tggu esok ape doc kata...

berbalik pada tajuk...anak yg first ritu kan aku dpt boy...muhammad rifqy iskandar..nak masuk setahun 8 bulan dh bulan depan...makin petah berkata2...dn makin 'baik'...

bile mengandung yg kedua nie...mesti lah kami berdoa semoga dpt baby gurl plak...berdoa jerk..tk mungkin doa itu akan termakbul...yer dak..?? itu sume kuasa Tuhan...redha jerk...baby ape yg keluar...itu pun ttp anak kan..anugerah dari Allah SWT...yg kite kene jaga sebaiknya...

aku nie dh terasa2...yg rifqy akan dpt adik boy jugak...hahahha..nak tau nape..??? ade beberapa sebab aku nak listkan..:-
  • semalam aku mimpi..aku ngan hubby gie scan kt klinik..dan nampak seketul2 burung baby...same cm burung rifqy...hahahha..maknanya boyla tu kan...
  • rifqy tknak sgt ngan aku..sebab aku grg ke..sebab ape aku tak tau..tp die mmg lebih ke ayah die..skit2 ayah..skit2 ayah...mulut tu asyik ayah..ayah..jeles mama tau nak..kamu tknak ngan mama..sedih mama..org ckp sebab die nak dpt adik lelaki..sebab tu die tknak ngan aku...tp tu org ckp...!!
  • pengalaman aku mengandung rifqy ngan mengandung kali nie same jerk..cuma kali nie aku terlebih malas...hahaah...tk mabuk pun..org kata kalo mengandung anak perempuan..selalu mabuk2...itu org kata...!!!
  • ritu scan kt klinik ptrjya..memula doc tu kata tak nampak jantina...tp tetibe die ckp..boy kot...!!! so dh lekat kt kepala hotak aku nie..yg kami akan dpt baby boy..nama pun crik nama baby boy jerk..nama baby gurl tk crik...ahahhahaa..
p/s:- tak kisahlah boy ke gurl..janji jd anak soleh, brtggunjwb dan akan jaga kite bile kite dh tua nti...amin...

doa hari lahir...



Terima kasih Ya Allah untuk usia yang telah Engkau berikan. Terima kasih juga untuk setiap rezeki yang Engkau kurniakan. Terima kasih untuk setiap cubaan yang Engkau turunkan. Terima kasih untuk bakat dan ilham yang Engkau anugerahkan. Sesungguhnya terlalu banyak yang telah Engkau berikan kepadaku..dan terlalu sedikit pengabdianku terhadapMu.

Engkau tetap menerima walau terkadang aku alpa, aku lupa, aku tersilap dan khilaf menafsir makna setiap kurniaan dan dugaan. Namun begitu besar kasihMu..Engkau tetap melindungi aku walaupun terkadang aku kalut merungut ketika saat-saat lemahku datang. Aku tidak pernah menafikan hakMu sebagai Khaliq walaupun terkadang aku terbuai dengan kesedihan dan kesakitan yang amat pedih.

Ampunkan aku Ya Allah apabila aku merintih nasibku di hadapanMu. Kalau bukan kepadaMu,kepada siapa lagi harus ku mengadu?Aku tidak pernah menyesali kewujudanku ini Ya Allah..namun aku hanyalah hambaMu yang dhaif dan lemah. Adakalanya aku kurang kesabaran. Ada masanya aku goyah keimanan.Ada masanya aku hampir terikut bisikan syaitan. Namun dengan limpahan kasih sayangMu, Engakau menarikku kembali jauh daripada kesesatan.

Dalam usia begini..aku ingin menjadi lebih dekat padaMu Ya Rahman. Dalam usia yang semakin jauh ini..aku ingin lebih merinduiMu Ya Rahiim. Dalam usia semakin meningkat ini aku ingin sekali menyambut panggilan KaabahMu Ya Malik. Yang aku inginkan hanyalah ketenangan, kekusyukan beribadah, segala kesederhanaan dan kerendahan hati tanpa berhenti mneghulu kasih pada yang sudi..

Ya Muhaimin..pimpinlah tangan hambaMu ini..pimpinlah hati hambaMu ini..pimpinlah langkah hambaMu ini akan sentiasa berpijak di atas kebenaran. Ya Al Quddus...sebagai hambaMu yang hina ini, aku takkan mungkin mencapai sempurna, tapi kasihanilah aku..bimbinglah aku sentiasa agar aku mampu meniti titian siratulmustaqimMu dengan tenang dan mudah tanpa cela..

Ya Al-Hakim..berikanlah ilham kepadaku agar aku mampu terus berkarya, agar aku terus mampu memberikan sedikit iktibar dan dakwah walaupun hanya menggunakan tinta nuraniku. Hulurkan kepadaku kebijaksanaan agar aku mampu terus memacu kalam keinsanan sehingga tiba masanya Engkau menjemputku pergi.

Terima kasih Ya Tuhan, atas segala takdir yang telah Engkau tentukan untukku. Engkau Yang Maha Besar lagi Maha Mengetahui segalanya..peliharalah aku agar terus berpegang teguh pada taliMu..Terimalah permohonan hambaMU yang serba kekurangan ini Ya Tuhanku..
Amin Ya Rabbul 'Alamin....

p/s:- Alhamdulillah..masih bernafas di bumi Allah..tiada ape yg berubah..tiada ape yg istimewa..hanya angka umur..yg mengingatkan kite ttg hampirnya kematian...

Friday, March 2, 2012

boleh percaya ke nie..????

tetibe aku dapat emel dlm emel yahoo aku...huhuuhuh..kenai pun tk sape org nie..mane die dpt emel aku pun aku tak tau...huhuhuh...

From: Aishah binti <puan.aishah1@hotmail.my>
To:
Sent: Sunday, 12 February 2012 4:11 AM
Subject: Assalammuailaikum

Assalammuailaikum,

Saya ingin merpenalkan diri saya terlebih dahulu. Nama saya Puan.Aishah Binti Ibrahim from Malaysia. Untuk makluman saya penghidap kanser di tahap yang serius. Dan doktor telah mengesahkan bahawa saya tidak akan dapat bertahan hidup lebih lama. Dengan murah hati nya saya ingin mendermakan  segala yang saya miliki dan ini adalah keinginan yang saya dan arwah suami saya telah rancang sebelum ini. Memandangkan kami tiada di kurniakan cahaya mata.
               
Dengan murah hati nya dan keikhlasan hati saya dan arwah suami saya. Dan saya percaya allah maha mengetahui niat saya ini. Dengan ini, saya menghulurkan atau menyumbangkan sejumlah wang sebanyak Ј2,000.000.00 (Dua Juta Pounds) kepada anda. Dalam memudahkan semua urusan antara saya dan anda, saya akan meminta peguam saya menyediakan segala dokumen yang berkenaan. Dan dengan izin allah semua urusan akan berjalan dengan lebih lancar, dan pindah hak milik di antara kita tidak akan bermasalah. Semoga allah memberkati segala kerjasama dari anda dan gunakan lah pemberian saya ini dengan bijaksana.

Salam,
Puan.Aishah Binti Ibrahim.
p/s:- boleh percaya ke emel2 ngarut cmnie?...huhuhu...

Thursday, March 1, 2012

adik aku dh balik...MOOD:- SEDEY...

harini adik aku NADIAH dah balik bangi dh...
sebab...isnin nie die dh start belajar balik kt UITM Shah Alam nun...
selama sebulan cuti semester baru nie die dok kt umh aku...
start dari akhir bulan januari..smpai la rini...
die dok umh aku sebab sepanjang cuti semester nie...
die keje as a TEACHER kt CHILDREN ISLAMIC CENTER-CIC kt presint 18 nun..
kt area umh aku tu...pergi keje jalan kaki jerk...
balik keje kadang2 aku amik..kdg2 die jalan kaki...

adoiyai..sunyilah rumah aku bile die tkde...
selama nie dh seronok ade kawan...walaupun sebulan..
walaupun die kuat makan + tido...
tp die rajin...
tlg aku masak, sapu+mop+kemas rumah aku..sidai+angkat+lipat kain..
mandikan rifqy..cebuk u uk rifqy..main ngan rifqy...
mcm2 lah die tlg...
aku pun kan tk larat sgt...dh sarat kan kaa...
tp lepas nie semua kene buat sendiri yer YANIE...
mintak laki ko tlg...hahhahaa..
bertimbun bergunung baliklah kain tk berlipat lepas nie...
hahhahaha...

Rifqy pun lepas nie sunyilah..
tkde org nak layan die..
harap kami2 mama, ayah die jela layan die...
bilik belakang tu - tmpat makyang die dok time kt umh aku...
mmg die selalu masuk..mengekor jerk buntut makyang die masuk dlm bilik tu..
pastu kalo aku suh kuar..die tknak...
lani kalo die masuk mesti tgk dh kosong...
barang2 makyang die yg die selalu wat main dh tkde...
huhuuhuh...tkperlah syg..
makyang dok kejap jerk...
makyang nak gie study balik..
doakan makyang berjaya ngan cemerlang...

p/s:- thanks adikku sebab belanja kami sekeluarga mase dpt gaji pertama ritu..amibil berkat katanya..semoga murah rezeki...amin...

adik aku aka NADIAH

rifqy with makyang


Wednesday, February 29, 2012

29 FEBRUARI..

hari ni kan 29 februari kan...
tahun lompat je ade 29 februari kan...???
4 tahun sekali kan....
huhuhuuh...
so...

agak malang bg sesape yg LAHIR dan KAWEN pada tarikh ni...
sebab...
korang sambut 4 thn sekali jerk...
hadiah pun 4 thn sekali baru dpt...
hahhaha...
mesti excited giler utk org yg lahir dan kawen pada tarikh nie hari nie kan..???
mesti sambut giler2...sebab 4 thn sekali kowt baru boleh sambut...

p/s:- 29 februari nie tarikh special sebenarnye...4 thn sekali baru jumpa...i loike...

gelagat Rifqy...



p/s:- gambar nie dh lama kowt..mase raya tahun 2011 ritu..kt kg hubby aku, melaka.. nie sume pakdak hatta die nyer kije...tension aku..."anak aku lelaki hokey..!!!" hahahhaa..

Tuesday, February 28, 2012

33 weeks...

aku dh 33 weeks..
huhuuhuh..barang2 baby satu hape pung tk kemas lagi..
baju baby tk basuh lagi...barang baby ade yg tak beli lagi kowt...
huhuhu..aku yg dh nak bersalin anak kedua nie pung...
ting tong tak tau nak prepare hape...
nak beli hape..hape yg tk pyh beli...hahhaha...
kelakau jerk...

lani pergerakan dh makin slow...
sume pun buat serba tk kena..
tido pusing kiri tk kene..pusing kanan  tk kene..
duduk pung tk kene..berdiri lagilah slow...
nak jalan..huish..ngengkang2...
tah pape tah...
makan pun skit2...kalo silap skit...
mmg tk bleh tido..
hahhaha...
rase cm nak bersalin lani gk...
biar cepat2 dpt baby..pastu mengadap berpantang jerk..
huhuuhuh..

p/s:- nak cepat2 sgt bersalin kan..??? ko tk hingat sakit bersalin ritu cmne ???

anak bujang i - rifqy
me with anak bujang




belon dikatakan ball

cats..chuk..chuk..chuk..

Tuesday, February 21, 2012

SALAM 2012

huuuhuuuu...
lama giler tk hupdated blog...
nak tau nape???
sebab aku dh lupa password nak bukak blog nie...
hahhahahah...
byk kali try...tp tk boleh...so aku abaikan...

pagi nie th cmne...
rezeki aku kot..
try2..boleh pulak bukak blog nie...
uhuhuhuuh...
mmg nak kene menghupdated la nie...
byk cerita nak cerita...
pelan2 k...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...