Blogger Layouts

Thursday, July 28, 2011

dinner semalam

semalam hubby ot..oleh kerana aku tinggl berdua ngan rifqy jerk..so aku malas nak masak + makan, igt nak diet la konon2nya..huhuhu..sebab kt opis dh makan byk sgt2...pagi makan kueh teow grg..pastu makan kuih2..tghari cc sufiah ajak makan nasi plak..die masak lauk kari ikan ngan ikan pari bakar..pastu die beli skit2 lauk tambahan kt cafe..dh jd byk lauk..aku makan bertambah 2 pinggan..huhuh..makan ramai2 kan..so selera laa..mmg kenyang giler2 la ptg tu..igt mmg taknak makan mlm dh..tapi....

dlm pkul 10 mlm cmtu perut aku dh lapau..huhu..lapau giler..nak msg hubby suh belikan nasi..??? huhuh..jgn harapla die nak belikan...(phm sgt perangai die)...so aku tergerak hati nak wat roti cheese bertelur..huhuh..roti ade, cheese ade, telur pun ade..ekceli dpt resepi nie dri SINI ptg semalam..so terus pergi dapur (rifqy dh tido)..amik roti, amik cheese n pukul telur..tk sampai beberapa minit pun..roti cheese bertelur i pun siap..huhuh..sedap oooo..makan panas2..pastu wat air vico..panas2 gk..erghkhhh..alhamdulillah..kenyang sudah...

gambar nie pun amik dari SINI
semalam aku buat jd same cmtu jugak..huhuh..
cuma tk capture gmbar jerk

BAHAN - BAHAN (utk aku sorg makan jerk)
  • 2 keping roti
  • 1 biji telur
  • 1 keping slice cheese
  • 2 sudu minyak masak (ade jugak yg guna butter)
CARA - CARA
  1. Pukul telur dlm bekas..campur ngan garam skit n lada sulah (lada putih)
  2. Ambil 2 keping roti, letakkan kepingan cheese di tengah2.. Belah 2, nak potong serong pon boleh, potong straight pon cantik jugak..hehe..
  3. Panaskan minyak, celup roti ke dalam telur dan goreng sampai kekuningan..jgn smpai ireng plak.. 
  4. Dah siap, angkat dan ngappp...hehe..tggu sejuk skit dlu..nti melecur lidah kene cheese cair yg tgh panas lagi tu..huhuh..

p/s:- wat peminat cheese..resepi nie mmg marvelous..nyum..nyum..rase cm nak wat lagi..

Wednesday, July 27, 2011

dah raya..yeay!!!

harini aku raya..yeay!! aku sorg jerk raya rini..org lain tk...huhuuh..sebabnyer..aku dh habis menggantikan pose aku selama 30 hari...hahahha..tula..sape suh beranak bulan pose..kan dh kene ganti sebulan...hahahha..aku start ganti pose dri thn lepas lagi..tp slow2..tk kerap sgt..aku de target..sebulan 5 hari..huhhu..so targetku tercapai..walaupun habis mengganti last minute..sebab minggu depan nie kan dh nak pose..tp aku tk kisah..janji habis ganti..vaa..vaa..vaa..tahniah yanie..!!! syabas bete..!!! lepas nie beranak bulan pose lagi k..huhuh..

oleh sebab aku raya rini..pagi td aku masak kueh teow goreng 2 bungkus tuk kawan2 kt opis..pastu semalam aku berbuka ngan nasi kerabu dan sate..nyum..nyum..hubby belanja...heheh..

p/s:- bile kite dh selalu pose..bile hari2 tk pose tu rasa cm perut lain mcm jerk..mcm tk boleh masuk makanan byk2 plak..huhuh.

Tuesday, July 19, 2011

Kursus Meningkatkan Ketrampilan Diri dan Imej Diri

erm...sebenarnyer harini aku de kursus..kursus nak cantik2...huhuuh..boleh dikatakan semua warga BKP kene sertai kursus nie..tk jauh pun..kt aras 2 jerk...hahahha..tp beshla kursus nie..tk ngantuk langsung..gelak2 jerk..instructor die besh..gelak cam hape jerk..huhuh..kelakau dengar die gelak jerk sebenarnyer..ekceli kursus nie samerlah cm kursus protokol dan etiket sosial tu..belajar cara2 nak bersosial kan ka..cmne cara nak makan, nak jalan, nak berpakaian, pakai tudung, makeup dan sume2 la...huhu..belajar cmne cara2 nak entertain org..huhuh..besh2...rase cm tk ckup jerk kursus sehari..kalo boleh watlah 3 hari 3 malam...huhuuh..budget ciput..so kawan2..korg tgk gambar jela yer..malas nak citer byk..

tu die nyer instructor..kami belajar teknik2 makeup yg betul..
model die ialah kak yus..

tu dia muke selepas di makeup..tantek kan..???

kene belajar pakai tudung plak..tu yg jd cmtu tu..huhu..


ekceli model 2 org..kak yus dan nurul (si ibu mengandung)..
ibu mengandung pun nak merasa kene makeup gk..

itu adalah antara kami2 yg menghadiri kursus tu yer..

p/s:- tak tau cmne ghupe aku kalo aku makeup beria nak gie kije..hahaha..mau terkejut beruk laku aku...

Monday, July 18, 2011

Rifqy n ipin

huhuhu..rifqy ade bear baru ok..ipin..hahaha..die mmg suke tgk citer upin ipin tu..kalo tgk mata tak berkedip..pastu dok depan2 tv..tk berganjak..hahah..pastu boleh gelak2 plak..cm paham jerk..semalam laki aku amik bear tu kt umh mak die..bear tu mmg ade kt umh tu..kalo rifqy dtg sekali sekala..dptla main ngan bear tu..pastu semalam laki aku amik jerk bear tu..die mintak dri mak die ler..die kata nak bg rifqy main2...huhuh..






p/s:- nanti mama belikan bear upin plak yer syg..tkpun kite suh pakdak belikan k..

ujung minggu

sabtu - ujung minggu baru nie..sedara mara laki aku dtg umh..family pakcik dan family pokde dri melaka, family mokteh dri klang ngan mak ayah aku..uish..ramai la kt umh aku time tu..meriah giler (tp tk smpt tgkp gmbar)..huhuh..dorg dtg saje menyinggah..bru balik dri kenduri di klang..dorg smpai pun dh maghrib..minum2 pastu masing2 dh tk sabar2 nak balik...family pakcik ngan pokde balik melaka mlm tu jugak..tinggal mokteh ngan kak sada ngan family mentua aku jerk tido kt umh...huhuh...

ahad - pagi tu utk breakfast aku goreng karipap ngan donut..(nasib baik beli mase jualan hari jumaat kt bwh opis nie)..aku suh laki aku beli roti canai..tp laki aku beli roti canai sekali ngan pakej nasi lemak...uhuhuhu..so dh mcm gerai menjual la plak...atas meja tu penuh ngan makanan..roti canai,nasi lemak,kuih donut, kuih karipap..huhuhu..besh..besh..

dalam pkul 11 pagi cmtu shidah anak beranak sampai...dorg pun serbu makanan yg ade lagi..masing2 laparla..katakan..dlm pkul 12 stgh cmtu..pak mentua aku ngan 2 org anak buah aku smpai..(pak mentua hantar dk una gie kije kt bangi)..tghari tu kami masak sup tulang, kepah masak cili, sayur goreng, ngan cencalok...huhuh..makan sampai kenyang...dorg2 sume balik dlm pkul 5.30 ptg..


mokteh ngan kak sada, 2 beradik damia n dania (anak shidah)
dan 2 beradik ammar dan lokman

ammar dan lokman :- 2 org budak 'baik'..huhuh..


Friday, July 15, 2011

cuti-cuti malaysia

patutnyer dh lama aku post pasal benda nie...hahahha..tp malas..ekceli nak cerita pasal percutian kami sekeluarga pada minggu lepas..kami sekeluarga pergi bercuti pada 9-11 Julai 2011 ritu..alaaa..gie dekat jerk..melaka jerk..kg laki aku...hahaha..tp haram laki aku pn fail jalan melaka tu tau..org melaka tak tau jalan melaka...hahahha..erm..aku gie ngan mak ayah aku,adik beradik aku dan ipar duai aku..sume pergi sekali yer..kami menetap die hotel straits meridien melaka..oklah..booking apartment 2 bilik 1..dgn apartment 1 bilik 1...kami semua sekali 11 org termasuk 2 budak tecik tu kan kaa...erm..antara tmpt2 yg kami pergi..zoo melaka, melaka river cruise, ikan bakar umbai,menara taming sari, funfair kt tgh bandar melaka,dataran pahlawan..malas nak citer byk..tgk gambar je yer...

nie gambar mase pergi..rnr air keroh..

 

2 org budak tecik yg comeiii...


apartment hotel yg selesa...ade dapur..
kami siap buat steamboat lagi tau..

funfair di tgh bandar melaka

makan di ikan bakar umbai..
pastu ade gambar kt zoo melaka plak yer..
 
zoo melaka
 
hubby ngan adik aku naik kuda..rm4 je ko..murah tu..

kami di zoo melaka

melaka river cruise

sume aku sayang..muahhh...


oh anak mama yg comei bersama dgn ayhnyer yg enchem..
nyum..nyum..

coffee house di hotel..dpt breakfast free lagi tu..

swimming pool di hotel..anak aku galak nau dpt mandi..hahah..

menara taming sari


di menara taming sari..

kt menara taming sari lagi



p/s:- lepas nie kami tgh pk nak gie bercuti kemana plak..tggu lepas mak abh balik haji laaa..tahun depan la bercuti lagi yer..!!


Thursday, July 14, 2011

.:mencemar duli:.

hari ini dalam sejarah...sepanjang aku kawen dh 2 thn setengah nie..tk pernah lagi aku naik motor ngan laki aku gie kije...huhuhu...tp harini..terpaksa ok..terpaksa...huhuuh..kete saga tu boleh bateri kong plak..nasib baik kt opis..semalam laki aku ot..time nak balik malam tu dri opis..sekali kereta tk boleh start laaa..patutlah aku tggu kt umh die tk smpai2..kata nak balik pkul 8 pm..tp sampai pkul 9.30 pm tk balik2 lagi..dhlah aku suh die belikan aku makanan sebab aku malas nak masak..dh lapar gile nie menunggu...huhuhu....pastu aku msg la die..nak balik pkul berapa??? pastu die call..die ckp nak balik dh tp kete tk boleh start..bateri kong..so die mintak tlg member die hantar balik umh..kete tinggal kt opis..

so harini..kami terpaksa naik motor ok..naik motor!!! aku dhla tak reti nak panjat motor tu...huhuhu..tp wat2 reti..nasib baik tk jatuh...hahaha..dhlah motor tu roadtax dh mampus..!!! aduiyai..kalolah pape jd kt kami..mmg sia2 jerk...hahahha...tp cm besh gk naik motor nie..cepat pun cepat...hahahah..nop!! nop!!..aku tknak naik motor..bahaya okeh..!!! huhuhu..tp ajal maut di tangan Tuhan kan..kalo kata Dia nak tarik nyawa kite..kt memane pun boley...

sekian untuk hari ini...

Wednesday, July 13, 2011

berlapuk..

huish...nak dekat sebulan tk hupdate blog...huhhuuh..
kemalasan melanda....hahahaa..malas..malas..malas...!!!
rajin nak blogwalking kt blog org jerk..
besh..besh..tgk blog org cntik2..
citer mcm2...huhuuh..tp sendiri nyer blog tak hupdate..
bersawang-sarang bagai...huhuh..ADE AKU KISAH..!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...